От 25 до 27 ноември 2016 г. в град Шумен се проведе Международен и Национален есенен турнир по информатика.
От гр. Русе участие взеха 11 ученици, всички възпитаници на ЦПЛР-ЦУТНТ.
В Международното състезание – старша възраст Петър Няголов от 10 клас, ПМГ „Баба Тонка“ завоюва СРЕБЪРЕН МЕДАЛ, а в Националния турнир се класира на престижното ТРЕТО МЯСТО в състезателна група А (11-12 клас), за което бе удостоен с БРОНЗОВ МЕДАЛ. Също на ТРЕТО МЯСТО, но в състезателна група B (9-10 клас), се класира и Валери Станчев от 10 клас, ПМГ „Баба Тонка“, за което получи БРОНЗОВ МЕДАЛ. Учениците са подготвени от проф. Каталина Григорова, преподавател в РУ „Ангел Кънчев”.
На Националния есенен турнир по информатика бяха отличени още:
В състезателна група Е (4-5 клас) – Валентин Тамахкяров от 5 клас, ПМГ „Баба Тонка“ завоюва ПЪРВО МЯСТО и спечели ЗЛАТЕН МЕДАЛ, а Амер Панджаров от 5 клас, ПМГ „Баба Тонка“ зае ЧЕТВЪРТО МЯСТО и се завърна с грамота за ОТЛИЧНО представяне. Двамата петокласници са подготвени от Сюзан Феимова, старши учител по информатика и ИТ в ПМГ „Баба Тонка“.
В състезателна група С (8 клас) – Виктор Кожухаров от 8 клас, ПМГ „Баба Тонка“, с ръководител доц. Пламенка Христова, преподавател в РУ „Ангел Кънчев”, получи грамота за ОТЛИЧНО представяне.
Поздравления за младите програмисти и техните преподаватели! Пожелаваме им още много награди!