От 21 до 25 ноември в гр. Шумен се проведе Международен есенен турнир по информатика и успоредно с него, от 23 до 25 ноември 2018 г. се проведе и традиционният Национален есенен турнир по информатика.
От гр. Русе участие взеха 11 ученици, всички възпитаници на ЦПЛР-ЦУТНТ-Русе.
В Международното състезание – старша възраст, Петър Няголов, 12 клас в ПМГ „Баба Тонка“, който е в Националния отбор на България, завоюва СРЕБЪРЕН МЕДАЛ. Също така в Националния турнир се класира на престижното ВТОРО МЯСТО в състезателна група А (11-12 клас), което му донесе още един СРЕБЪРЕН МЕДАЛ.
От Международния турнир – младша възраст, Виктор Кожухаров, 10 клас в ПМГ „Баба Тонка“, се завърна със ЗЛАТЕН МЕДАЛ. Той също е състезател в Националния отбор на България-младша възраст. Отново ЗЛАТЕН МЕДАЛ грабна Виктор и от Националното състезание, като изпревари всички в класирането в състезателна група В (9-10 клас).
В състезателна група С (7-8 клас), Амер Панджаров получи Грамота за много добро представяне.
Учениците са подготвени от проф. Каталина Григорова и доц. д-р Пламенка Христова, преподаватели в РУ „Ангел Кънчев” и лектори по информатика в ЦПЛР-ЦУТНТ-Русе.
С Грамота за отлично представяне в състезателна група Е (4-5 клас) се завърна петокласничката от СУЕЕ – Елена Йорданова, която посещава школата по информатика в ЦПЛР-ЦУТНТ – Русе, с преподавател Д. Маринова.
Поздравления за младите програмисти и техните преподаватели! Пожелаваме им още много награди!