От 07.06 до 09.06.2019 г. гр. Русе бе домакин на Национален летен турнир по информатика, в който традиционно мерят сили ученици, посещаващи школи по информатика от цялата страна. Турнирът се проведе в РУ „Ангел Кънчев“, на 08.06.2019 г., а на следващия ден – 09.06.2019 г., учениците включени в Разширените отбори – младша и старша възраст се явиха на последното си контролно за определяне на Националните отбори, които ще представят България на Международните състезания.
От ЦПЛР-ЦУТНТ – Русе, участие взеха 11 ученици, 10 от тях възпитаници на МГ „Баба Тонка“ и 1 от СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“.
ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА завоюваха русенските състезатели Петър Няголов – 12 клас и Биляна Инджева – 10 клас, в състезателни групи А и В съответно.
ГРАМОТА ЗА ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ получиха: Виктор Кожухаров – 10 клас, Матю Машков – 10 клас и Елена Йорданова – 5 клас, в състезателни групи А, В и Е съответно.
Петър Няголов и Виктор Кожухаров – и двамата участици в Разширения старши отбор, с резултатите си от проведеното контролно затвърдиха местата си. Петър ще представи България на Международната олимпиада по информатика, а Виктор на Балканската олипиада по информатика.
Ръководители на школите по информатика към ЦПЛР-ЦУТНТ – Русе са проф. К. Григорова и доц. д-р Пл. Христова, преподавателки в РУ „Ангел Кънчев“, С. Феимова, учител в МГ „Баба Тонка“ и Д. Маринова, учител в ЦПЛР-ЦУТНТ – Русе.
Поздравления за младите информатици и техните ръководители!