Един златен, два сребърни и един бронзов медал завоюваха българските ученици на Международната олимпиада по информатика, която се проведе от 4 до 10 август 2019 г. в Баку, Азербайджан. В олимпиадата са участвали 327 ученици от 87 държави. България се нарежда на 10-то място по точки и по медали и запазва престижното 5-то място в света по медали в класирането за всичките олимпиади.
Златният медал е на Радослав Димитров – 12 клас, МГ „Акад. Кирил Попов“, гр. Пловдив, а сребърни медали спечелиха Александър Кръстев – 12 клас, МГ „Д-р Петър Берон“, гр. Варна и Мартин Копчев – 9 клас, ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“, гр. Габрово.
Десетокласникът Виктор Кожухаров, ученик в МГ „Баба Тонка“ се завърна от дебюта си в Международната олимпиада с БРОНЗОВ МЕДАЛ. Младият програмист е дългогодишен възпитаник на ЦПЛР-ЦУТНТ – Русе, където посещава школите по математика и информатика, а негов ръководител по програмиране е доц. д-р Пл. Христова.

Ръководителите на българския отбор по информатика са Емил Келеведжиев от Института по математика и информатика на БАН и Антон Шиков от Ямбол.