Пролетните състезания по информатика бяха проведени дистанционно на 8 май 2021 г., а организатори бяха РУО и ПМГ „Васил Друмев“, гр. В. Търново. Състезанието е национално, но предвид епидемичната обстановка бе проведено по региони. Учениците изпращаха своите решения в реално време, чрез компютърна проверяваща система, поддържана от Националната комисия. Градът ни бе представен блестящо от младите програмисти, които взеха участие в състезанието. Всички те посещават школите по информатика към ЦПЛР-ЦУТНТ – Русе, с ръководители: доц Пл. Христова, С. Феимова и Д. Маринова.

Сребърен медал за Виктор Кожухаров, 12 клас, който се класира на второ място в група А. Този резултат затвърждава заслуженото място на Виктор в разширения старши национален отбор на България, тъй като на проведените в края на април контролни състезания, също беше на второ място. Не по-малък е успехът на съученичката му Биляна Инджева, която e на първо място в класирането за момичета и с грамота за отлично представяне в общото класиране. Така тя затвърди първото си място в националния отбор на момичетата.

Успешно е представянето на учениците и в по-малките възрастови групи. Грамота за отлично представяне получиха:
в група В – Амер Панджаров, 9 клас
в група D – Виктория Генчева, 6 клас. Тя се класира четвърта сред момичетата в тази възрастова група и това и носи още грамота за успешно представяне.
в група Е – Любослав Димов, 5 клас

Всички ученици са възпитаници на МГ „Баба Тонка“.

Поздравления!